Πολλοί ξηροί καρποί θεωρούνται διατροφικά – διαμάντια, ειδικά όμως τα αμύγδαλα έχουν τα περισσότερα και βασικότερα στοιχεία που τα κατατάσσουν πρώτα στην λίστα με τις πιο θρεπτικές τροφές. Υπενθυμίσουμε, ότι όλα τα παρακάτω οφέλη για την υγεία, που αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο, προέρχονται καταναλώνοντας ωμό ξηρό καρπό και όχι ψημένο ή επεξεργασμένο με προσθήκη βελτιωτικών γεύσης. Είναι πλούσια σε ωμέγα 3 και άλλα λιπαρά οξέα, σε φυτικές ίνες, σε ασβέστιο, σε βιταμίνη…