Bionot Logo2018
Πληροφορίες, τεχνολογικά, οικονομικά και άλλα νέα για την παγκόσμια βιομηχανία επεξεργασίας ξηρών καρπών και κατασκευής μηχανημάτων.

Πληροφορίες, τεχνολογικά, οικονομικά και άλλα νέα για την παγκόσμια βιομηχανία επεξεργασίας ξηρών καρπών και κατασκευής μηχανημάτων.


Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 09:30

Τα οφέλη της Αραχίδας κατά του κορονοϊού

Γράφτηκε από
"Πρωτοποριακή ανακάλυψη" πολλά υποσχόμενη υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Bristol. Σύμφωνα με το άρθρο της Bristolpost, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα μόριο λινελαϊκού οξέος που οφείλεται για την "αγκίστρωση" του SARS-COV-2 (covid-19) στο ανθρώπινο σώμα. Επιστημονικές έρευνες όπως αναφέρει το άρθρο, έχουν δείξει ότι η διαταραχή των οδών του λινελαϊκού οξέος μπορεί να προκαλέσει συστηματική φλεγμονή, σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και πνευμονία, όλα τα συμπτώματα και προβλήματα που βρίσκονται…

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Reference https://www.bristolpost.co.uk
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 11:09

Καλλιέργεια Φιστικιού (Αραχίδας) στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Γράφτηκε από τον
Η αραχίδα (φιστίκι αράπικο) μπορεί να καλλιεργηθεί σε χώρες με ήπιο κλίμα και σε περιοχές με "ελαφρύ" υπέδαφος. Ακόμη δηλαδή και αν μια χώρα πληροί τις κλιματικές συνθήκες ίσως πολλές περιοχές της να μην βγάζουν καλή σοδιά λόγω των χωραφιών. Στον χάρτη εμφανίζονται οι κυριότερες περιοχές στον κόσμο, με τις μεγάλες (κίτρινο χρώμα) και μικρότερες παραγωγές (κόκκινο χρώμα). Στον παρακάτω πίνακα εμφανίζονται οι περίοδοι καλλιέργειας ανά περιοχή.   Στην Ελλάδα…

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 08:59

Τύποι λαδιών και ποια η χρήση τους

Γράφτηκε από τον
Τα έλαια εξάγονται από ξηρούς καρπούς, σπόρους, ελιές, δημητριακά ή όσπρια χρησιμοποιώντας είτε βιομηχανικά χημικά ή με μηχανικές διεργασίες. Η ψυχρή έκθλιψη είναι μια διαδικασία χωρίς χημικές ουσίες που συλλέγει λάδια από μια πηγή χρησιμοποιώντας μηχανική πρέσα με ελάχιστη θερμότητα. Τα έλαια ψυχρής πίεσης εξάγονται υπό ελεγχόμενη ρύθμιση θερμοκρασίας συνήθως κάτω των 105 ° C (221 ° F) με σκοπό τη διατήρηση φυσικών φυτοχημικών, όπως πολυφαινόλες, φυτικές στερόλες και βιταμίνη…

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Reference wikipedia.org
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 10:06

Παγκόσμια παραγωγή φιστικιού (αραχίδας) 2017-2019

Γράφτηκε από τον
Το 2018, σε σύγκριση με το 2017, η παραγωγή αραχίδας ήταν αρκετά κακή για αρκετές από τις χώρες με παράδοση στην καλλιέργεια της. Οι μεγαλύτερες αρνητικές μεταβολές είναι αυτές της Ινδίας, των Η.Π.Α. και της Αργεντινής. Το 2019 με την βοήθεια των καιρικών συνθηκών φαίνεται ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη βελτίωση σε πολλές από τις πληγείσες χώρες*.  Στον πίνακα που ακολουθεί, βλέπετε την κατάταξη των 10 μεγαλύτερων παραγωγικών χωρών αραχίδας σε…

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Reference www.fao.org , www.statista.com
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 10:03

Ελλάδα και Βιομηχανία ξηρών καρπών

Γράφτηκε από τον
Στην Ελλάδα οι αριθμοί της αγροτικής βιομηχανικής παραγωγής μηχανημάτων επεξεργασίας και μεταποίησης μπορεί να είναι σχετικά μικροί (ιδίως στον δευτερογενή τομέα που η εξειδίκευση είναι πλέον πιο απαραίτητη από άλλες εποχές) αλλά υπάρχουν σημαντικά δείγματα τα οποία και θα σας παρουσιάσουμε. Η BIONOT είναι μία Ελληνική εταιρία κατασκευής μηχανημάτων ξηρών καρπών. Μέσα από την μεγάλη γκάμα προϊόντων για τον πρωτόγεννή και δευτερογενή τομέα που κατασκευάζει μπορούμε να σας δείξουμε την…
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 08:38

Σπαστήρας καρυδιών NOT 217

Γράφτηκε από τον
Μια από τις τελευταίες δημιουργείες της BIONOT είναι η γραμμή σπασίματος καρυδιού ΝΟΤ 217. (https://www.bionot.gr/el/sector1/sector1walnut/spastires) Το NOT 217 είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά επιτεύγματα της BIONOT. Με εξαιρετικές επιδόσεις σε ταχύτητα σπασίματος, διαλογής και μεταφοράς, η συγκεκριμένη γραμμή μπορεί να καλύψει μεγάλες παραγωγικές απαιτήσεις παραδίδοντας το τελικό προϊόν στην μέγιστη επιθυμητή κατάσταση. Η διαλογή γίνεται σε όλο το φάσμα του υλικού του προϊόντος, δημιουργώντας υπογραμμές διαλογής από την ψίχα…

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Reference https://www.bionot.gr/el/sector1/sector1walnut/spastires

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 08:46

Γιατί δεν βρίσκουμε Κάσιους με κέλυφος;

Γράφτηκε από τον
  Ο λόγος μπορεί να είναι απλός αλλά είναι και επικίνδυνος. Ας πούμε όμως 2-3 λόγια για τον καρπό, ο οποίος για την ακρίβεια .. είναι σπόρος. Ναι το Κάσιους που όλοι γνωρίζουμε είναι σπόρος, αντίθετα με τα περισσότερα φρούτα δέντρων, ο σπόρος του μήλου του κάσιους, παράγεται εκτός του φρούτου και αυτός είναι που θεωρείται ο «καρπός» και όχι το υπόλοιπο μήλο το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή…
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 09:45

Καλλιέργεια και επεξεργασία φιστικιού στον Ν. Σερρών

Γράφτηκε από τον
Στην περιοχή της βορειοδυτικής πλευράς του κάμπου των Σερρών και πολύ περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή της  Αμμουδιάς, εδώ και πολλά χρόνια (απο την δεκαετία του 1940) βρίσκουμε παραγωγούς αλλά και μικρές μονάδες μεταποίησης αράπικου φιστικιού (Αραχίδα, Arachis hypogaea L. ). Μάλιστα αυτές ήταν και οι πρώτες καλλιέργειες στην Ελλάδα με σπόρο που ήρθε από την Βουλγαρία. Η ποικιλία της αραχίδας (βάσει της όψης από μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων) πιστεύεται ότι ήταν…
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 08:23

Συγκομιδή και τιμές αραχίδας για το 2019

Γράφτηκε από τον
Με καθυστέρηση 15ημερών φέτος, ξεκίνησε η συγκομιδή φλοιού αραχίδας για το 2019. Στον Ν. Σερρών καλλιεργήθηκαν σχεδόν 5.000 στρέμματα, 2.500 λιγότερα από πέρσι, μιας και η περσινή χρονιά δεν ήταν αποδοτική τόσο ποσοτικά όσο και οικονομικά. Συνολικά σε όλη την επικράτεια η παραγωγή είναι μειωμένη σε σχέση με το 2018 περίπου κατά 6.000 στρέμματα. Τα πρώτα δείγματα από τις σοδειές του Ν. Σερρών του 2019 έδειξαν ότι φέτος αν και…
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 11:48

Μπισκότα με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Γράφτηκε από τον
Εύκολα και γευστικά μπισκότα χωρίς αβγό και γάλα, για όσους αγαπούν το συνδυασμό σοκολάτας και ξηρών καρπών. Η ζύμη θα βγει αρκετά "θρυμματιστή", μη βάλετε πάνω από 1,5 κουταλάκι του γλυκού νερό για να τη δουλέψετε πιο εύκολα γιατί χαλάει η υφή. Αν δε σας αρέσει η σοκολάτα μπορείτε να αυξήσετε λίγο τη ζάχαρη. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα  πορτοκαλιού για επιπλέον γεύση (ΟΧΙ όμως χυμό διότι η επιπλέον υγρασία στην…

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Reference https://cookpad.com
Σελίδα 1 από 2