BIONOT - Νέα / Blog
Bionot Logo2018
BIONOT - Νέα / Blog
Πληροφορίες, τεχνολογικά, οικονομικά και άλλα νέα για την παγκόσμια βιομηχανία επεξεργασίας ξηρών καρπών και κατασκευής μηχανημάτων.

Πληροφορίες, τεχνολογικά, οικονομικά και άλλα νέα για την παγκόσμια βιομηχανία επεξεργασίας ξηρών καρπών και κατασκευής μηχανημάτων.


Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 10:10

Διατροφική αξία αραχίδας (αράπικο φιστίκι)

Γράφτηκε από τον
    Τα φιστίκια είναι για τους περισσότερους ένας μεγάλος πειρασμός. Ιδίως για τους λάτρεις του ποτού είναι το απόλυτο συνοδευτικό. Η φήμη τους για την επίδραση στην υγεία δεν θα λέγαμε ότι είναι και τόσο καλή και αυτό γιατί συνήθως όταν ψήνονται επικαλύπτονται με γεύσεις ή αλάτι. Αυτό φυσικά δεν απέχει από την πραγματικότητα μιας και μετά από θερμική επεξεργασία τα φιστίκια όπως και όλοι οι ψημένοι ή τηγανισμένοι καρποί…
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019 09:07

Φιστίκια Καλαμάτας ή Σερρών;

Γράφτηκε από τον
    Στην πραγματικότητα εδώ και 40 χρόνια, το φιστίκι Καλαμάτας και το φιστίκι Σερρών, είναι ακριβώς το ίδιο προϊόν, αραχίδα (Arachis Hypogea L.)  σε ποικιλίες, “Runner” και “Virginia” (με μεγάλο πυρήνα). Παλαιότερα όμως πριν το 1970 o Ν. Σερρών καλλιεργούσε φιστίκι ποικιλίας “Spanish” ή “Valencia” (με μικρό πυρήνα). Έτσι οι περισσότεροι ακόμη και σήμερα ονομάζουν ως φιστίκι «Σερρών» το μικρό με την κόκκινη φλούδα και φιστίκι «Καλαμάτας» το μεγάλο…

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 08:23

Εντυπωσιακή αύξηση στην παραγωγή αραχίδας

Γράφτηκε από τον

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Reference Πηγή δεδομένων: ΕΛΣΤΑΤ
       Η αραχίδα ή φιστίκι (φιστίκι αράπικο) είναι ένα προϊόν που πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα στα μέσα του προηγούμενου αιώνα (1940-1945). Η πρώτη καλλιέργεια στην Ελλάδα έγινε στην Αμμουδιά Σερρών, με σπόρο από Βουλγαρία. Η ποικιλία της αραχίδας (βάσει της όψης από μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων) πιστεύεται ότι ήταν «Spanish» (ίσως και «Valencia» σε μερικές περιπτώσεις). Είχε μικρό πυρήνα και καφέ/κόκκινη φλούδα.        Αργότερα, κατά την δεκαετία του…

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Reference Wikipedia www.c-gaia.gr

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Reference INC International Nut and Dried Fruit Council
Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 10:56

Μπάρες πρωινού με κινόα χωρίς γλουτένη

Γράφτηκε από τον
Οι μπάρες πρωινού με κινόα χωρίς γλουτένη είναι μια γλυκιά και εύκολη επιλογή πρωινού για κάθε απαιτητικό άνθρωπο.  Αυτές οι μπαρες πρωινού συνδυάζουν την κινόα, το αλεύρι καρύδας, το μέλι, και το φυστικοβούτυρο με αποξηραμένα φρούτα και   λευκή σοκολάτα, για να μας δώσουν μια γευστική επιλογή χωρίς γλουτένη. Συστατικά 300 γραμμάρια κινόα (ψημμένα) 150 ml σάλτσα μήλου 80 γραμμάρια αλεύρι καρύδας 150 γραμμάρια μέλι 2 αυγά 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας…

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Reference https://www.yummly.com

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Reference https://bizfluent.com/how-5616169-start-dried-fruit-nut-business.html
Σελίδα 2 από 2